Att vara akuthem

Då Akutgruppen inte har någon lokal är vi helt beroende av privatpersoner som öppnar sitt hem för en eller flera katter, vi kallar dessa "akuthem" (motsvarande "jourhem" hos andra föreningar).

Som akuthem hos Akutgruppen ansvarar du för kattens dagliga skötsel men den kvarstår i Akutgruppens ägo tills dess att den blir såld och får ett permanent hem. Vi ansvarar också för eventuella vaccinationer, kastreringar mm. och transporter i samband med dessa.

Du väljer själv vilka slags katter du kan tänka dig att ta in i ditt hem; hanar, honor, vuxna, ungar, dräktiga honor, tama, skygga osv. - det är ju viktigt att vi placerar rätt katt i rätt hem för att alla ska trivas. Låt dig inte hindras av att du redan har katt, småbarn, hund etc.; vi har katter som är vana vid både hundar, barn och andra katter. Vissa kan dock inte umgås med andra katter och därför är det inte heller något hinder om du inte har katt.

Även om många av våra katter är riktiga kelgrisar fokuserar vår förening speciellt på skygga/vilda katter som kanske haft en begränsad eller ingen kontakt med människor. Att vara akuthem till en sådan katt kan vara en stor utmaning men är oftast otroligt givande - varje framsteg katten gör mot att bli tam värmer hela din själ. Du behöver inte ha någon erfarenhet av skygga katter, bara tålamod och ett stort hjärta. Alla akuthem får också en kontaktperson inom Akutgruppen som finns tillhands med råd och stöd.

Läs mer om skygga katter.

Du bestämmer hur länge du vill vara akuthem och om något inträffar som gör att du inte längre vill eller kan vara akuthem gör vi naturligtvis allt för att flytta katten så fort som möjligt, men det är viktigt att veta att det inte är säkert att det kan ske omedelbart. Allt beror på tillgången av akuthem.

För att hjälpa fler katter till ett tryggare liv behöver vi fler akuthem så anmäl dig nu! Använd vårt kontaktformulär här eller ring 0704 027612.

Om du går i kattköpartankar men inte riktigt vet hur det är att vara kattägare så är detta ett gyllene tillfälle att prova på!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0