Varför ska man försäkra sin katt??

Vi fick ett samtal från en kvinna som hade hittat en sjuk katt.
Katten hade släpat sig in i hennes lägenhet på bottenvåningen och hon kunde se att den hade en tatuering i örat, men hon vågade inte gå fram och läsa av den. Hon hade ringt polisen och de sa att de skulle komma men att det kunde ta lång tid och de visste inte när.
En av akutgruppens volontärer åkte dit. När hon kom dit låg den stackaren utslagen på hallmattan. En jättefin ,helvit katt. Hon gick fram ,satte sig på huk och krafsade honom försiktigt på huvudet- han låg lugnt kvar - så hon började undersöka örat för att få tag på märkningen. Han var så lugn och fin och det märktes att han var tam. Vi skrev ned tatueringen och slog upp den via datorn i SKK- katten fanns med, var en kastrerad hankatt.
Tyvärr stod inga personuppgifter på nätet och skk hade stängt. Volontären började undersöka katten försiktigt och såg att den vita pälsen på svansen och båda bakbenen var missfärgade av mörkt,torkat blod. Hon lyfte då på vänster bakben och såg att det var en stor intorkad skorpa. När hon lyfte benet för att se, skrek stackaren rakt ut och slängde ut frambenen åt sidorna. Hon backade bort från honom för att visa att hon inte skulle röra honom igen .Det var verkligen traumatiskt att se honom så, och hon hade verkligen nära till gråten. Hon hämtade sin transpostbur och hann bara placera den en meter ifrån honom och öppna gallret, då han mödosamt reste sig upp och släpade sig in självmant i buren. Han måste ha känt på sig att han skulle få hjälp.

Han kördes till Bagarmossen och skrevs in som hittekatt. De fick all information som fanns tillgänglig. Tyvärr hade vi ju inte lyckats få tag på SKK och få ägarens uppgifter. Polisen kontaktades med samma information. Efter ca 1 timme ringde ägaren (eller snarare förra ägaren). Hon hade gett bort sina 2 katter bara 2 månader tidigare till en gammal arbetskamrat.

Hon hade försökt ringa henne men inte fått något svar. Hon skulle också ringa Bagarmossen och sedan återkomma. Hon hörde av sig efter en timme och sa att hon hade fått tag på både den nya ägaren och Bagarmossen.
Den nya ägaren sa att hon hade lämnat sitt hem tidigt i morse och att hennes man skulle vakta katterna. De bodde på 5:e våningen och hade haft en liten glipa öppen på fönstret. De verkade inte heller ha någon försäkring på den stackars katten.
De hade tagit ett gemensamt beslut att avliva kissen eftersom hela hans vänstra bakben var krossat.

Man blir så himla ledsen och arg på sånt här!! Människan svek denna kisse minst 3 ggr
- först att slarva med hans säkerhet
-sedan att inte försäkra honom
- för att slutligen inte tycka att hans liv var värt att rädda!

Han var en helt underbar kisse och vi sörjer att han inte fick en chans till.
De hade inte heller anmält honom saknad - han hittades skadad tidigt på morgonen och var hos veterinären 17.30. Har inte ägaren märkt att katten var försvunnen?! De gick inte ens ut och letade efter honom efter han fallit ut. Hade de gjort det så hade de sett honom, han låg precis nedanför deras lägenhet vid grannen på nedre botten!

Usch för sådana vidriga människor!!


Kommentarer
Postat av: Helena

Fy FAN rent ut sagt

2010-08-02 @ 15:26:31
URL: http://mod.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0