Att rädda livet på 13 stallkatter

Det finns vissa saker som man bara inte kan släppa ur tankarna, som till exempel när djur far illa eller när liv släcks utan sak. Häromdagen kom ett nödrop till jourtelefonen, och det handlade om just en sån där sak som man kan bli upprörd över, och som vi nu ska försöka ställa tillrätta, utan att 13 liv ska behöva tas.


I ett stall norr om Stockholm har det gått över styr med katterna.
Från början hade man ett par stallkatter för att hålla råttorna borta. Tanklöst nog hade ingen sett till att kastrera dem.
För att göra en lång historia kort, så har de nu 13 kattungar, födda mellan maj-juli, som behöver komma bort från stallet för ett inte bli avlivade.
En del av de som har hästar i det här stallet gillar inte katter och tycks vara för en avlivning av allihop.
KAtter gör som regel en oerhörd nytta i en sån här miljö genom att hästfoder ju drar till sig en hel del skadedjur i form av råttor och möss, men när det som här blir för många, och de formar en koloni som förökar sig hämningslöst, så blir katterna i sig som skadedjur.

Vi har nu bestämt oss för att hjälpa till, genom att fånga in samtliga katter i stallet, se till att de vuxna, som får stanna kvar, blir kastrerade och märkta, och att ungarna hamnar i nya permanenta hem.
Vi behöver nu all hjälp vi kan få, för att kunna inkvartera ungarna tillfälligt, tills vi har vaccinerat och undersökt alla, och annonserat ut dem för adoption. Om du, eller nån du känner, kan ta emot någon eller några som akuthem, hör av dig till info@akutgruppen.com


Kommentarer
Postat av: Barbro

Precis som ni skrev på twitter så bör vi fråga alla politiker om vad de tycker och vad de vill göra i kattfrågor (eller djurfrågor i allmänhet). Är det rimligt att ideella föreningar och privatpersoner ska slita med att hjälpa katter som oansvariga ägare inte kastrerat, inte märkt, inte ordnat med kattvakt åt vid semestern, inte tagit med sig vid flytt etc.Ska problemet även i fortsättningen lösas med att regelbunden avskjutning av kattkolonier alternativt bolla över allt till gratisjobbande kattvänner? Eller ska vi satsa mer på stora kasteringskampanjer etc?Man kan hjälpa katter på många sätt även om man är allergisk eller inte har råd med katt. Påverka politiker och allmänhet är ett sätt. Nu är det snart val, massor av politiskt engagerade lätt tillgängliga...(Och så finns det ju insändarsidor året runt)

2010-09-07 @ 12:16:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0