Operation Stallkatt, Dag 2

Måndag 13/9


Under söndagen upptäcktes en ensam unge under några golvplankor, och en av oss ryckte ut, hjälpte till att plocka fram den, och körde den till dimamman i Solna, eftersom den var så liten att den behövde dia. Den tillhörde en ytterligare kull, som ingen visste fanns.

Stallfolket upptäckte också en kull med en vecka - tio dagar gamla ungar som ingen visste fanns. Det var fem stycken, men efter att någon i stallet i okunskap och tanklöshet flyttat ungarna till en helt oskyddad plats i stallet, så tog mamman och flyttade tre av ungarna, och övergav två. Dessa två finns nu hos en av våra aktivister och blir nappade.

Under måndagen fångades tre katter in under dagen. En vuxen hane, och en femmånaders dito. Dessutom gick mamman till de fem minsta i fällan under eftermiddagen.

Vi körde de två hanarna till Sjöstaden, där de kastrerades. Den lilla kördes till akuthem i Södertälje och den stora till rehabilitering i Täby. Han skall efter läkning släppas tillbaka och göra tjänst som råttjägare i stallet.
 
Vi insåg att vi inte skulle kunna få in fler, då det nu började bli lite tomt på katter på loftet, och de kvarvarande därför var mycket försiktiga. Det kändes verkligen som om de nu höll sig undan, och reagerade på varje ljud på loftet. Vi bestämde oss för att gillra fällorna, och kolla dem med en-två timmars mellanrum under natten, och gjorde upp ett enkelt schema.
I förhoppning om att ungarna till mammakatten skulle pipa efter mamma, så höll vi henne i fällan två-tre timmar, och letade överallt. Till slut släpptes hon, och är nu hos sina ungar någonstans. Vi har inte lyckats lokalisera var hon gömt dem.
 
Under kvällen gick ytterligare en katt, kallad Picasso efter sin teckning, i fällan och kördes av en av stalltjejerna till sitt akuthem på söder. Han kommer att vaccineras vid ett senare tillfälle.

Vid 10- tiden small det till i en av fällorna, och en grårandig unge med vita teckningar hade gått i.
Nu på morgonen den 14:e gick den sista, vad vi tror, av ungkatterna/ungarna i fällan, en otroligt vacker rödcremerandig slank katt på ca 4 månader, som vi döpt till Trazzel. En vild krabat!
Dessa två sista huserar nu i ett kök i väntan på att köras till akuthem inder onsdagen.
 
Kvar på loftet finns nu Pappa Långben - vuxen hane, som troligen är pappa till flera av kullarna.
Honan Minus och hennes kull av okänd storlek. De är så väl gömda, så vi kommer inte åt dem innan de blivit lite större.
Kvar finns också mamman med tre ungar, där vi också måste lokalisera ungarna.
Långben kommer troligen att gå i fällan under kvällen, och mammorna tar vi om ett tag, när vi är helt säkra på att få in dem med alla ungar.
 
Så facit hittills är alltså:
16 ungar/ungkatter i tryggt förvar
2 kastrerade honor och 1 kastrerad hane hos rehab.
Med Långben blir det 20 katter!
Vi börjar nu se slutet av infångandet, och ska gå in i nästa fas av Operation Stallkatt.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Så härligt att se de små inomhus, behandlade med kärlek. Det förtjänar de!

2010-09-16 @ 07:54:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0